Rolete i komarnici

Roleta je skupno ime za kutiju rolete i lamele.

Kutije roleta dijelimo na:

  • Vanjske ALU rolete (to je opcija kad je kutija vidljiva isključivo sa vanjske strane prozora);
  • Unutarnje PVC rolete (gdje se kutija vidi iznutra, te ponekad je vidljiva i izvana, ovisno o tomu da li iznad postojećeg prozora postoji rupa, mjesto za kutiju rolete ili ne;
  • Podžbukne kutije roleta.

Lamele u obadvije opcije vanjske ALU ili unutarnje PVC kutije mogu biti i PVC i ALU.

Razlika između te dvije skupine lamela je u količni prolaska toplinske energije, zvučne izolacije  te naravno dugotrajnosti.

ALU lamele

PVC lamele su šuplje iznutra, dok se ALU lamela “puni” jednom vrstom termo poliuretanske pjene, te kao takva daje puno više prilikom zaštite od sunca.

ALU lamele mogu doći sa kočnicom te kad su spuštene ne postoji mogućnost da se podignu izvana ručno, osim da se pokidaju. Istu razinu sigurnosti daje lamela koja se podiže ili spušta pogonjena elektromotorom na tikalo ili daljinski.

Obzirom da ne postoji značajna razlika u cijeni između vanjskih ili untarnjih kutija roleta, odabir prepuštamo vama, sa ponekim našim savjetom prilikom razgovora. Ipak razlika u cijenu izeđu PVC i ALU lamele postoji, ali obzirom na ukupnu investiciju prilikom zamjene ili postavljanja nove PVC ili ALU stolarije, razlika je zanemariva te svakako naša preporuka su ALU lamele.

Još jedan podatak o ALU lamelama, ALU lamele su eritirane, odnosno na krajevima lamela se nalaze pvc ojačnja koja drže lamelu u mjestu te je nemoguće da ih jači nalet vjetra (uz naravno preporučene dimenzije) izbaci iz vodilica, te prilikom naleta vjetra ne stvaraju buku kao u slučaju PVC lamela.

Dodatno ALU lamele imaju puno veći izbor boja nego PVC lamele čime mogu dodatno uljepšati izgled vašeg stambenog prostora ili zadovoljiti postojeća pravila exterijera zgrade.

Komarnici, mrežice kao zaštita od insekata, dolaze u više opcija

Vanjski rolo komarnik

Komarnici

Najčešće se klijenti odlučuju na rolo komarnike koji su integrirani unutar kutije roleta, prilikom zamjene stare stolarije. Ipak postoje i rješenja gdje se komarnici mogu postaviti sa svojom kutijom sa vanjske strane prozora ili Plisse komarnci koji nemaju nikakvu kutiju samo vodilice.

Komarnike dijelimo:

  • integrirani rolo komarnici
  • vanjski rolo komarnici
  • fiksni komarnici (ipak se mogu skinuti i oprati)
  • Plisse komarnici

Plisse bočni komarnici

Plisse bočne komarnike najčešće stavljamo kada nemožemo staviti rolo komarnik, a u pitanju su dimenzije otvora, npr. Plisse komarnici idu kad su u pitanju balkonska vrata ili otklopno klizne odnosno podizno klizne stijene u pitanju.

Rolo komarnici za balkonska vrata

Rolo komarnike za balkonska vrata izbjegavamo jer opruga koji vraća komarnik u kutiju nakon nekog vremena postane slaba, te dugotrajnost kod većih visina je upitna. Također se javlja problem jer se kod balkonskih vrata i rolo komarnika takav komarnik u vrlo kratkom vremenu izvitoperi i postane neučinkovit. Obzirom da nam je važno zadovoljstvo klijenta i daljnja preporuka, plisse komarnici za balkonska vrata su daleko dugotrajnija opcija.

ZATRAŽI PONUDU